Öland

Öland
Solnedgång

tisdag 11 juli 2017

Ganska bra dag

Vaknade och bestämde mig för sovmorgon. Kan jag inte lyckas att smita hem lite tidigare får jag väl komma lite senare. Så idag skulle jag flexa väldigt nära marginalen. Hann drygt halvvägs till jobbet när platschefen stannade och erbjöd mig skjuts. (Missade ca 800 meter.) Det är semestertider och vi kom överens om hur vi övervakar den vecka samtliga har semester som kan ta hand om en ev kundreklamation. Då han, chefen och jag håller koll behöver vi bara kolla mejlen ett par gånger var. Nu hoppas vi att det inte blir någon men skulle det mot alla odds bli någon kan det vara bra och meddela kunden om att vi har semester. Men gör allt vi kan med de resurser som står till buds men vill helst göra utredningen och svaren när ordinarie personal är på plats. Brukar inte vara några problem när man gör så.

Väl på jobbet var jag nu inte så sen som jag hade hoppats på. Men hann med det som var uppbokat av möten, lite utredning och beslut, lite andra undersökningar med beslut som grundades på besked om konsekvenser. Det ska bli intressant och se om de verkligen insåg vidden av dessa beslut i morgon. Men de fick som de ville. Att lova något utan att erbjuda extra resurser brukar ge konsekvenser som kan göra ont.

Lyckades även hjälpa systerföretaget. Lovade först att göra det under morgondagen men så kände jag att jag lika gärna kunde göra det idag. De sista två intervjuerna gick bra. Och med lite tur har vi nu två kandidater som kan blir bra för hela företaget. Mixad ålder fick vi till dock inte en av varje kön. Vilket beror att det inte fanns några sökande av det andra könet. Hann med ett tillbud också med blodvite men som bara krävde plåster. Dock ska vi fixa bättre verktyg för att minimera risken för fler tillbud av samma sort.


Kom inte iväg hemåt tidigare men i bättre fas. Har lite att fixa under förmiddagen i morgon så att jag under eftermiddagen kan städa av än mera. Ska bl a jaga chefen på besked om de två jag intervjuade. Han lite på omdömet på det jag inte ville ha. Kan han lite på det jag vill ha då? Vi lär upptäcka det. Annars får vi bjuda in dem igen och tvinga in honom en dag till på hans semester. För blir det som jag vill kan de vara inne dag 1 efter semestern. Och det är väl behövligt.


Möte maken idag också fast närmare stationen. Lite mat och sedan tog vi en liten promenad. Han ska ha med fika till jobbet på torsdag. Så vi handlade så vi kan baka muffins. Tog affären längs bort. På vägen började vi fundera på om vi hade elvisp eller iaf en vanlig visp. Vi har båda visade det sig när vi tillbaka. Det vi saknar är en vettig bunke att vispa i. Men vi har en som får duga iaf. Vi köpte även muffinsformar. I morgon blir det till att baka så det blir så färskt som möjligt.


Därefter så har jag tagit ytterligare en promenad. Dock klarade jag inte heller idag av att få ihop samtliga steg. Men tämligen nära iaf. Stötte på Ebba's husse på vägen hem från promenaden. Blev en kort pratstund med löfte om besök under semestern. Är ju dotterns gudföräldrar dessutom så helt omöjligt bör det inte vara att få till ett under hennes besök. Nu ska tänderna borstas och kläder till morgondagen plockas fram. Sen sova, men det blir lite sovmorgon i morgon också. Nu är jag iaf nere på 33,5 +timmar.  God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar