Öland

Öland
Solnedgång

måndag 17 april 2017

Påskledig

Denna helgs planering har vandrat än hit och än dit. Ett tag såg det ut som om det skulle bli en jobbhelg och inget besök. Men besök blev det om än bara hälften så långt som från början tänkt. Fast det tänker vi ta igen en annan helg med mer möjligheter. I värsta fall tar vi semestern. Besöket kom i fredags. Dock en aning tidigare än jag trodde så jag var och handlade. Dock börjar hon bli van vid det. Men hon och maken trivs bra ihop så ingen större skada skedd.


När jag väl var på plats så blev allt uppackat och inplockat medan jag tog av mig ytterkläderna. (Man har varit tvungen att ha varmare kläder än jag hade velat om man inte skulle få frostskador.) Efter att ha pratat ihjäl en timme eller så fick maken köra ner oss till Borgholm. En snabb tur runt stan och vi kunde gå och sätta oss på creperiet. Hade bokar bord. Tänkte fira att hon hade försökt och lyckats men det blev visst något annat. Så vi slog till och tog ett glas vin också!


Väl färdigätna så tog vi och gick hela vägen hem. Inte den närmaste utan längs vattnet större delen av vägen. Så istället för 4km mellan Borgholm och Köpingsvik blev det 7km och så ytterligare 3km hem.Vi hade inte orkat efterrätt så planen var att stanna till på puben i Köpingsvik. Då hade vi dock så bra fart att vi fortsatte förbi i rena farten. Vattenhålet får vi ta en annan gång. Kanske när man kan sitta ute och njuta lite under tiden?


Sen pratade vi till klockan blev på tok för mycket till ytterligare ett glas vin. Blev lite glass också innan det var dags att sova. Blev en aning senare morgon än planerat. Inte blev det bättre av att vi blev sittande och studerade fåglarna i en evighet eller två. Vi hann iaf inte med en promenad till som vi hade tänkt oss dagen innan. Sen var hon tvungen att åka. Har dock inte hört av henne men jag hoppas hon kom hem helskinnad. Själv fick jag ge mig ut på fågelmatsjakt. Tog slut och det var nästan minusgrader.


Solrosfrön hittades på gamla lantmännen (som numera heter något annat.) Blev 15kg. Men när de tar slut så får de klara sig till hösten! Blev en sisådär dryga timmes promenad också. Innan jag kom hem och lagade mat till maken. Som snällt fick följa med på ytterligare en promenad efter maten. Sen var lördagen borta. Söndagen blev inte mycket effektivare. Hann dock tvätta och fixa allt sånt någonstans på vägen. Fast igår så fick jag en promenad med grannen och Chippen. Vi var väldans tråkiga som varken lät honom jaga löptik eller älg......


Idag har jag heller inte gjort så mycket. Dock gått ihop de 3 tusen steg som jag visst missade igår för jag tyckte det var för ruggigt. Har också omtänksamt inte skrivit en rad om vad maken hittade på medan jag tog en promenad igår på dagen. Jag fick iaf skjuts av maken till bussen i Köpingsvik så jag hann med den och sedan tåget till lägenheten. Är nu på plats och installerad. En aning trött men har iaf fått ihop samtliga steg idag. Så nu kan jag sova med gått samvete. God natt.

2 kommentarer:

  1. Vad härligt att du inte varit så himla effektiv för en gångs skull! :-)

    SvaraRadera