Öland

Öland
Solnedgång

söndag 23 april 2017

Lagom effektiv lat helg

Har visst haft fullt upp med det verkliga livet hela helgen. Men fredagen började bra och fortsatte hyfsat. Men som alla fredagar så stiger jag upp, gör mig i ordning, bär ner min väska till bilen, går till jobbet.  Jobbar tills maken hämtar mig och jag har en möjlighet att lämna. Lite småklurigheter uppstod och förhoppningsvis vet jag mer i morgon. Kan bli bra eller så innebär det att jag får göra om hela veckoplaneringen. Den som kommer då.


I fredags hann vi in till mina föräldrar. Skulle lämna en flaska must och en påse godis. Nu kan de bjuda barnbarn på sockerchock. Maken fick en kopp kaffe i stället och jag snodde bullarna. De innehåller ändå för mycket kolhydrater för honom. Därefter var det Netonnet som skulle besökas. Makens laptop har nu lagt av. Eller inte riktigt men den vill inte ta laddning som den ska så det fick bli en ny som gör det. Han hittade det han sökte och lite till. (Jag hittade lite jag också men det betalade jag  själv. 50% av det ska dottern få när det är dags för nästa leverans.)


Blev ett besök i mataffären hemmavid innan vi hann hela vägen hem. Å andra sidan underlättar det om det finns något att äta. Det har varit filé och hamburgare denna helg. Fast det var inte mycket som försvann från frys och  kyl. Tog dock slut på grönsakerna så nu finns det endast tomater för det köpte jag nytt. Men sen var vi hemma och jag kunde ladda tvättmaskinen och köra igång. Under tiden den gick tog jag mig en promenad. Fick ihop samtliga steg som saknades med lite råge.


I lördags fick jag se till att tvätta det som återstod, två promenader, vara maken lakej, hushållerska och chaufför. Maken hade whiskykväll med vänner. Under tiden de provade nya sorter så promenerade jag. Så i lördags var det bra med steg. Målade klart en bild i farten och fick fylla på spannet med solrosfrön till fåglarna. Kom i säng lite väl sent men inte senare än att jag var i full fart redan före 10 i morse.


Idag har jag hunnit med alla måsten, stryka bort hela högen med stryktvätt, hjälpa maken lite till, fixa lite egna projekt, packa ner det jag behöver dels för att jobba och dels för att kunna åka iväg i jobbet om det nu funkar. Har dock bara tagit knappt hälften av alla steg som jag egentligen vill hinna ta. Ligger dock långt över veckomålet så det får gå. Passat på att deklarera har jag också gjort. Även om jag gör avdrag så har jag en fil där allt fylls i och summeras. Sen behöver jag bara ta den summan och föra in på deklarationen och sedan signera. Mycket praktiskt och smidigt när det väl är dags. Jag bör kunna få ett trädäck för pengarna som kommer i retur. Sen är det en annan fråga när fasiken vi ska hinna med att bygga det. Visst kan be om hjälp men då är det bättre att vi får hjälp med att fixa det sista på garaget. Ett undertak, ett antal fönster och dörrfoder samt lite plåt. En helg och två par hjälpande händer? Vem vet, jag har sett reklamen: "Plötsligt händer det." Även om den nu handlar om storvinst på triss. Men hjälp med det sista skulle kännas ungefär lika bra.


Är nu på plats och ska bara släcka lampan så jag kommer ihåg och hinner med allt som ska göras i morgon. Har hunnit packa upp och förbereda allt som behövs för att få en ok dag på jobbet imorgon. Lite sömn och dagen blir bättre. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar